Másik Dimenzió

ñ

Kavics

la chica: kövecske rs

Fluxus Poison Pills

Fírka

  • Kocz: Üdv! Csak mellékesen megemlíteném, hogy ha valakinek a blogjából/honlapjáról/bármijéből felhasznál... (2010.04.14. 11:00) Posztimpresszionista Poszméh
  • Kesely: Tényleg jó lenne...De időd egy szál se tudom..:) (2009.07.23. 23:47) Estragón
  • csorbacsillag: A sejt csak sejtelem. Sejt elem. (2009.04.23. 23:10) Sejt
  • Kesely: Kanada hangulat :) (2009.04.22. 00:28) Úton útfélen
  • a lány: tényleg szép volt :) (2009.04.10. 20:53)

Írka-Fírka

Tojásokat ért változások

2008.10.31. 21:02 la chica

-Kösz, de én nem kérek abból a kifliből. Német üveges-tojással van bekenve.
-Hogy mivan?

A következő történt: Magyarország csatlakozott az EU-hoz. Najó, fogalmazzunk úgy, bekönyörögtük magunkat, nekik meg valamiért érdekükben állt rábólintani. Blablabla... Szóval a lényeg a lényeg, h részét képezzük az európai nagy egésznek. Hurrá.

Tudtuk h lesznek dolgok, amik majd megváltoznak. Akkor vegyük pl a tojást, attól úgyis rettegek, amióta allergiás vagyok (ami nem azt jelenti h nem is eszek, csak félek tőle). Szóval ott vannak azok a dobozos tojások a boltban, a szokásos kis papírdobozukban. Van 6 db-os, és van 10 vagy 12?! Nem is tudom, de nem is lényeg. Nagyáruházban meg van tálcás tojás, amiből pár tuti összetörik mire hazaér. És ezeket a tojásokat 2004 május elsejétől egyenként feldátumozzák, h meddig fogyaszthatók. Beteg dolog de megérthető. Nyilván van erre valamilyen gép, és nem egy ember áll ott egy pecsételővel. Mindenesetre ez elsőre fura volt, és szerintem nem csak nekem. De valahogy fel kell zárkóznunk a fejlett nyugathoz, és ezt valahol el kell kezdeni, mér ne kezdjük épp a tojás dátumozásnál.

Ez eddig ennyi.

A folytatása itt következik. A pékségekben - ahol helyben készítik az árut, tehát mondjuk azt, h a normális pékségekben, ahol nem légüres kenyér és zsömle készül - attól a bűvös dátumtól kezdve nem lehet a megszokott formában tojást tárolni. Az indok: higiéniai okok. Akkor hogy kerül a termékekbe bele a tojás, hogyha nem tárolhatják a pékségben a tojást?! Hóhó!! A megyszokott formában nem tárolhatják.

Erre a célra született meg a magyar VÖDRÖS TOJÁS. 10 literes kiszerelés, nagykerből rendelhető, műanyag vödörben, előkészítve. Ez eléggé szánalmas koppintása a német gyártású ÜVEGES TOJÁSNAK, ami ugyanez, csak egy árnyalattal gusztusosabb 10 literes üvegekben (mint azok a nagy befőttesüvegek) forgalmazzák, és ez így még környezet barát is, mivel az üveg az visszaváltható a tojásos nagykerben. Biztos tanulhatnánk egysmást a németektől...akkoris ezt mondom ha vannak velük kapcsolatban fenntartásaim, amik most nem egészen ide tartoznak a tojásokhoz. Furák. És az üveges tojás is az, még azt is el tudom képzelni, h ők találták ki h héjastul tárolni, majd a feltöréses művelet beiktatásával felhasználni a tojást biztos nem higiénikus. Hát persze. Törje inkább gép, vagy rabszolga speciális gumikesztyűben, és forgalmazzuk üvegben. Ez nagyon huszonegyedik századi megoldás, és még higiénikus is. És még esztétikus is, és még környezetkímélő is. Bááááááááá. Jaj fuj. És még bele sem merek gondolni h mi lesz, ha kitalálják h boltban sem higiénikus így arulni, és akkor csak ugy juthatsz tojás szerű tojáshoz, h ha szerzel egy tyúkot. De persze majd azt sem lehet, mert nem lesz higiénikus városban tyúkokat tartani, főleg h mi lesz szegény állattal, az nem környezetbarát. (Mert  persze az amikor a csirketelepen...tudjátok mire gondolok, nem részletezem.)

Ha manapság valami olyan dologgal találkozunk az élet bármelyik területén, amit nem értünk, és ami eddig nem volt úgy, akkor mit mond a magyar ember?! "Ez biztos valami uniós dolog lehet." Mint a Shrekben: "Ez is olyan hagymás dolog, igaz?!"- mondta Szamár. "Ez biztos valami uniós dolog, igaz?!" - mondja a szamár magyar.

Üveges tojás és máktalan mákosguba. Zacskós víz. Plussz, minusz, egyenlő.

Ejurópaji Junijó. ñ

Szólj hozzá!

Címkék: magyar kaja megfigyelés mindennapjaink 21.század

A bejegyzés trackback címe:

https://masikdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr13740269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása