Másik Dimenzió

ñ

Kavics

la chica: kövecske rs

Fluxus Poison Pills

Fírka

  • Kocz: Üdv! Csak mellékesen megemlíteném, hogy ha valakinek a blogjából/honlapjáról/bármijéből felhasznál... (2010.04.14. 11:00) Posztimpresszionista Poszméh
  • Kesely: Tényleg jó lenne...De időd egy szál se tudom..:) (2009.07.23. 23:47) Estragón
  • csorbacsillag: A sejt csak sejtelem. Sejt elem. (2009.04.23. 23:10) Sejt
  • Kesely: Kanada hangulat :) (2009.04.22. 00:28) Úton útfélen
  • a lány: tényleg szép volt :) (2009.04.10. 20:53)

Írka-Fírka

Megoldásra váró dolgok

2008.10.24. 20:14 la chica

"A szemüvegemet azért nem tudom beállítani, mert ahhoz h lássam fel kellene vennem a szemüvegemet."

A magnóm olyan, h a tetején van a cd-lejátszó rész, ami egy gomb megnyomásával nyílik ki. Ez így is van. Eredetileg.
Csak aztán egyszer az történt, h leejtettem egy kötegnyi cd-t a közelében, és mivel a magnómat a földön tartom, rázuhant pár darab. Egész pontosan olyan módon, h ráesett egy cd pont a gombra amivel ki kell nyitni a tetején lévő cd-lejátszót, és ki is nyitotta, aztán a következő rázuhanó cd pont oda esett a nyitott lejátszó részre, ahol van egy kis pöcök, ami ha lecsukod a tetejét, akkor kattan és lenn tartja. És az a kis pöcök rendre le is tört.
Szóval így a magnóm olyan lett, h a tetején a cd lejátszó fedele mindig magától kinyílik.
 

Erre olyan megoldást találtam, h van egy nagy tégely krémem, amit rajta tartok a tetején, és pont olyan a súlya, h nem hagyja kinyílni. Tökéletes! - gondoltam.

A hiba a rendszerben akkor jelentkezett, amikor a krém elkezdett elfogyni a tégelyből, ezáltal az egyre könnyebb lett. Először csak pár millimétert tudott a fedél kinyílni, majd egészen odáig fajult a dolog, h már a fedelet mozgató, elszabadult rugó simán leugrasztja magáról a rátett krémes tégelyt.

Érdekes folyamat, főleg akkor csodálkoztam rá, mikor rájöttem hogy is működik ez. És próbálkoztam más tárggyal, de vagy lecsúszott, vagy pont nem volt jó a súlya.

Megoldás, megoldás...merre bujkálsz?! ñ

Szólj hozzá!

Címkék: megoldás megfigyelés élőtárgy

A bejegyzés trackback címe:

https://masikdimenzio.blog.hu/api/trackback/id/tr69728636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása